XSECUTIVE-SEARCH-logo-label_gray       XSECUTIVE-DATA-logo-label   XSECUTIVE-STOR-logo-label_gray

Hybride dataopslag

XSecutive levert de meest schaalbare, flexibele en efficiënte dataopslag voor iedere workload. De bewezen technologie van NetApp vormt hiervoor de basis. Al 15 jaar zetten we deze technologie succesvol in met aantoonbaar de hoogste klanttevredenheid.

Onze unieke hybride-cloudaanpak stelt u in staat voor iedere applicatie-omgeving de beste opslagplaats te kiezen tegen de laagste kosten. Tevens bieden we de flexibiliteit die u in staat stelt gecontroleerd, beveiligd en transparant te wisselen zonder impact op uw bedrijfsvoering.

Zo kunt u eenvoudig uw bestaande opslag omgeving koppelen aan onze cloud, waarbij u de keuze heeft uit verschillende opslagomgevingen vanuit de Damecon (SmartDC, Equinix en Interxion), Microsoft Azure en/of Amazon AWS-datacenters. Natuurlijk verzorgen wij de transitie en het beheer, ook van uw eigen omgeving. Dat biedt de volgende voordelen:

Universeel dataplatform: in geval van dataverplaatsing, van en naar de cloud. Hiermee is het risico in het transitieproces tot een minimum beperkt.

Enkelvoudig managementsysteem: management vindt plaats via de OnCommand CloudManager zodat u niet te maken hebt met meervoudige administratiesystemen.

Dynamische dataverplaatsbaarheid: data is vrij te verplaatsen tussen alle omgevingen via “drag-and-drop” in de managementconsole.

Geografische compliance: regelt dataopslag binnen de hyperscale public cloud die, indien gewenst, exact te traceren is in geval van wettelijke- of bedrijfstechnische voorschriften.

Laag snelheidsverlies: door middel van de high-speed verbindingen die beschikbaar zijn op geselecteerde co-locatiehosts.

Ongelimiteerde schaalbaarheid: maximaliseert de toepassingen via de ongelimiteerde schaalbare mogelijkheden van de hyperscaler cloudproviders.
 

Cloud

Private cloud: On-premise klantomgevingen kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan de hybride clouddiensten en/of worden meegenomen in de beheerdiensten voor maximale ontzorging.

Public cloud: De managed storage services leveren NetApp opslag vanuit de Fabric as a Service hybride dienstverlening.

Hyperscale cloud: AWS en Azure zijn onderdeel van de hybride cloudservices, hierdoor profiteert u van de voordelen van deze hyperscale cloudproviders met daarbij de beheersbaarheid en controle die u zoekt.

 

Datamanagement

Naast de keuzevrijheid voor datalocatie en flexibiliteit, zijn er aanvullende aspecten van belang om de beste opslag tegen de laagste kosten te kunnen leveren. Het gaat immers niet om de prijs alleen. Zo mogelijk nog belangrijker is het om te weten welke beschikbaarheid en serviceniveaus (SLA) worden geboden per opslaggebied, en welk inzicht u krijgt in uw data. Als gevolg van unieke datamanagementmogelijkheden biedt XSecutive een extreem hoge graad van efficiëntie wat zich vertaalt in lagere kosten.

Performance: Wat heeft uw applicatie nodig aan performance? U kunt kiezen uit extreem snelle opslag voor transacties en databases, tot aan archiefopslag tegen uiterst lage kosten en alles wat daartussen in zit.

Schaalbaarheid: Hoeveel capaciteit heeft u nodig per opslaglocatie en wat is uw groeiverwachting? Hoe schaalbaar is de data als de verwachting anders blijkt te zijn? Damecon biedt de antwoorden door oneindig schaalbare data te kunnen bieden, en doordat hyperscale cloudpartijen zoals Azure en AWS direct verbonden zijn met onze geïntegreerde hybride cloudomgeving.

Flexibiliteit: Eenvoudig en transparant kunt u data verplaatsen van de ene locatie of opslagplaats naar de andere, zonder impact op uw bedrijfsvoering. XSecutive maakt het mogelijk. Zelfs tussen de verschillende clouds, van AWS naar Azure, van hyperscale clouds naar Damecon datacenters en van public cloud naar uw eigen private cloudomgeving.

Beschikbaarheid: Beschikbaarheid van data is cruciaal maar kan voor iedere omgeving en organisatie anders zijn. Inherent aan onze aanpak is dat we ieder beschikbaarheid kunnen leveren. Onze technologiekeuze, in combinatie met de unieke hybride cloudaanpak, stelt ons in staat maximale beschikbaarheid te bieden voor iedere organisatie en omgeving.

Recovery: Recovery wordt gemeten in twee onderdelen. In eerste instantie gaat het erom zo snel mogelijk weer online te zijn (RTO = Recovery Time Objective). En ten tweede gaat het erom zo min mogelijk verloren te laten gaan aan data en/of transacties (RPO= Recovery Point Objective). Iedere applicatie en omgeving stelt andere eisen aan deze onderdelen. XSecutive kan alle mogelijk eisen en wensen invullen, gecombineerd met ieder gewenst serviceniveau.

Compliance: Afhankelijk van uw branche is er specifieke of algemene regelgeving met betrekking tot bewaarplicht van data of beveiliging. Afhankelijk van uw specifieke eisen kunnen we u altijd de juiste opslag bieden op verschillende locaties. Europese wetgeving rondom safe harbour en privacy kan hierin bijvoorbeeld sturend zijn.

Beveiliging: Databeveiliging staat hoog op de agenda van iedere organisatie, en wordt qua wetgeving voortdurend aangescherpt. XSecutive pakt databeveiliging vanuit de kern aan. Bij de data zelf dus. Door encryptie toe te passen zijn uw gegevens altijd beschermd. Maar beveiliging gaat veel verder dan dat. Datalekpreventie en -bescherming (DLP) voor lekken van binnenuit, en cybersecurity (ATP) voor lekken van buitenaf kunnen worden ingeregeld afhankelijk van uw behoefte.

Service level: XSecutive kan u ieder gewenst serviceniveau (SLA) bieden vanuit de eigen beheeromgeving in het operating-center (NOC/SOC), met volledig inzicht en transparantie. Dat maakt het mogelijk de beschikbaarheid van onder andere data en back-up aan te tonen van elke cloud vorm, waar dan ook. Naar wens leveren we servers, netwerken en werkplekken en nemen we uw bestaande omgeving in beheer, zodat u zich zorgeloos kunt richten op de primaire bedrijfsprocessen. Vraag naar de mogelijkheden.
 

Informatiebeveiliging

In samenwerking met Damecon begeleidt XSecutive organisaties bij het inrichten van hun informatiebeveiliging. Wij nemen hierbij wet- en regelgeving als vertrekpunt vanuit drie invalshoeken: organisatorische maatregelen en controle, juridische weerbaarheid en ICT maatregelen en monitoring. De wet ‘Meldplicht Datalekken’ die sinds 1 januari 2016 van kracht is, vormt de impuls om informatiebeveiliging opnieuw onder de loep te nemen. Inmiddels is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aangenomen. Een Europese richtlijn die nog een stap verder gaat in het vaststellen van eisen m.b.t. informatiebeveiliging.

Proces

Wij geven u volledig inzicht in de processtappen naar optimale informatiebeveiliging. Van de potentiële financiële risico’s en juridische aansprakelijkheid, tot volledige inzage in informatiestromen. Gebaseerd op een effectieve organisatie-aanpak en ondersteund door bewezen technologieën richt XSecutive zich op:

  • Opsporen van informatieverlies van uw organisatie
  • Analyse van de kwetsbaarheid van uw informatie en bedrijfsvoering
  • Lokaliseren en beheren van informatiebronnen en monitoren van informatiestromen

Keuzevrijheid

Onze diensten zijn modulair opgebouwd. U bepaalt zelf welke oplossing in welke vorm of combinatie het beste bij u past. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een cloud-based oplossing of een oplossing ‘on-site’: u bepaalt welke infrastructuur het beste bij uw organisatie en budget past. Daardoor houdt uw organisatie altijd de regie op de samenstelling van uw veiligheidsmaatregelen. Wat u kiest: via de samenwerking met XSecutive voldoet uw informatiebeveiliging aan naleving van de wet- en regelgeving en is deze bestand tegen aanvallen op uw netwerk en gevoelige informatie.